Kuoron uusitut nettisivut - tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan!

TULE MUKAAN TOIMINTAAN!

Näin pääset mukaan toimintaan
Lauluveikkous - elämäntapa
Tulevien Lauluveikkojen paremmille puoliskoille


NÄIN PÄÄSET MUKAAN TOIMINTAAN

Uudet laulajat, tervetuloa mukaan Lauluveikkojen toimintaan! Pääkuoro ja Ottopojat harjoittelevat kuoromusiikkia varten suunnitellulla Heinolan salilla (Asentajantie 11-13, Erkin Hallin rakennus 2. krs, käynti samasta ovesta kuin Kokkola Martial Arts Centeriin) tiistaisin klo 18-21. Pääkuoron ohjelmisto on kuoromusiikkia laidasta laitaan kulloinkin tulossa olevan konsertin teemalla. Ottopojat laulaa kevyttä ohjelmistoa.

Seniorit kokoontuvat Pitkänsillankadun Laulusalille torstaisin klo 13.
.
Kokoonpanoistamme pääkuoron toimintaa pääsee helpoiten sisään, jos omaa jo hieman aikaisempaa laulu- tai soittokokemusta. Mutta joukossa on useita musiikkiharrastuksensa Lauluveikoissa aloittaneita! Ottopojat treenaavat kevyempää, myös englanninkielistä ohjelmistoa. Pääsyvaatimuksena onkin siitä nuorekkuus ja oma halu esittää Ottopoika-ohjelmistoa. Seniorit ovat kaikki eläkeikään ehtineitä laulajia, jotka toimivat yhdessä erittäin aktiivisesti.

Mieskuorolaulu on harrastus, joka antaa harrastajalleen musiikillista tyydytystä, mukavan toveripiirin ja laulajaveljeyttä. Ja koska mieskuorot kautta Suomen osaavat samat peruslaulut, yltää laulajaveljeys kauas Kokkolan ulkopuolelle!
.
Mieskuorotoiminnalla on taiteelliset tavoitteensa, joiden toteuttamiseen se tarvitsee jatkuvasti uusia laulajia. Jos olet kiinnostunut musiikista ja erityisesti yhdessä laulamisesta, pyydämme Sinua, hyvä mies, vakavasti harkitsemaan liittymistä Lauluveikkoihin. Myönteistä päätöstä et kadu.
.
Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti tenorilaulajia ja matalia bassoja, mutta kaikkia äänialoja edustavat laulajat ovat tervetulleita.
.
Me tarjoamme Sinulle hyvän harjoittelutilan, ammattitaitoisen kuoronjohtajan opastuksen sekä loistavan Lauluveikkohengen. .
Jos asia Sinua kiinnostaa, ota yhteyttä:
.
Pääkuoron kuoronjohtajat: Mari Sillanpää, puh. 040-5334475
Heli Uusimäki, puh. 040-5168333
Seniorikuoron oltermanni: Taisto Pesonen, puh. 0500 669591
.
Jos tunnet ennestään jonkun Lauluveikon, hän myös opastaa Sinua eteenpäin.
.
Tervetuloa!
.
KOKKOLAN LAULUVEIKOT


JUSSI ISOTALO: LAULUVEIKKOUS - ELÄMÄNTAPA

Olen saanut seurata ja olla mukana tässä "maan mainiossa" ja perinteikkäässä mieskuorossa nelisenkymmentä vuotta. Siitä on tullut tapa elää. Kuten Lumikki ja seitsemän pientä kääpiötä laulavat "Ain laulain työtäs tee" Nykyisin 2 kertaa ja 5 tuntia viikossa laulusalilla ja joulunaikana lähes päivittäin jossain joulutapahtumassa Tämä on etuoikeus, josta saavat nauttia kaikki mukana olevat ikään ja arvoon katsomatta. Ainut edellytys laulutaito ja rakkaus mieskuorolauluun sekä musiikkiin yleensäkin, kuten mm Kai Alestalo sen tahtoi ilmaista. Sanottakoon heti, että lauluveikkouteen sisältyy. eroittamattomasti ja keskeisesti myös sosiaalinen kanssakäynti kavereiden kanssa ja siitä tuleva yhdessäelämisen ilo ja riemu ja myös surut. Olemme laulajaveljiä myös aina kohdatessamme muita mieskuoroveljiä konserttimatkoilla, karonkoissa jne,. kaveruus ja tuttavuus on heti valmis. Tämä on sitä korvaamatonta olemusta mieskuoroveljien kesken.

Mieskuoroharrastus ja tässä tapauksessa erityisesti Lauluveikot antaa mahdollisuuden myös oppimiseen ja laulutaidon kehittämiseen esityskelpoiseksi musiikiksi. Tätä emme ehkä aina tule ajatelleeksi harjoitusilloissa. Kokkolan Lauluveikolla on ollut onni saada koko 80-vuotisen toimintansa ajan aina maakunnan ja kaupungin parhaat kyvyt kuoron taiteellisiksi johtajiksi Tuntuu että yhä uudestaan ja uudestaan tulee arvokasta tietoa ja taitoa harjoitusten ja konserttien myötä jokaiselle laulajalle. Myös uusien, innostuneiden jäsenten tulo joukkoomme on antanut uskoa ja luottamusta kuoromme tulevaisuudesta ja uudistumisesta. Sanonta "kokemus tekee mestarin" pitää paikkansa ja vain ahkeran harjoituksen kautta saa oppia.ja taitoa laulun jalossa taidossa. Kaikki huippulaulajatkin ottavat jatkuvasti harjoituksia toisten laulupedagokien kanssa. Niin mekin kyvykkäiden taiteellisten johtajiemme kautta.

Yleisön eläytyminen on paras kiitos vuosien uurastukselle ja harjoitukselle. Sitä alkaa itsekin uskoa saavuttaneensa jotain hyvien johtajien ja kuoron avulla. Ja kuitenkin, kun kuulee veljeskuorojen esityksiä, tuntee aina lähes kateutta hienoja, onnistuneita esityksiä kuunnellessa ja katsellessa. . Niin lauluveikkoudesta on tullut meille elämäntapa. Se on vetänyt mukaansa myös perheemme, sukumme ja tuttavapiirimme. Konserttilippujen myynti ei ole ollut vaikeaa. Se on myös haaste osaamisellemme jatkossakin. Vain siten pysymme ajan tasalla tässä yhä monipuolistuvammassa musiikkimaakunnassamme.

Paitsi me itse lauluveikot myös suuri yleisö, kuulijakuntamme, on meille haaste tulevien aikojen varalle. Uskon, että olemme jo ottaneet haasteen vastaan. Perinteetkin velvoittavat ja antavat intoa harrastamaan edelleen tätä lempiharrastustamme

Grand Old, Jussi Isotalo..


Rakas laulusiippa

Laulusiipan
osa on matkoilla joskus kadehdittava, kuten Marokossa
Laulusiipan osa on matkoilla joskus kadehdittava, kuten Marokossa
Haaveiletko jalkakylvystä tuoksukynttilöiden hämyisessä valossa, Helmut Lotin soidessa taustalla tiistai-iltaisin? Ja ihanan illan päätteeksi kotiin saapuu virkistynyt, hyväntuulinen mies. Laulu kuuluu jo käytävästä, oma Helmut Lottisi on palannut! Lasten tuutulaulutkin tupsahtavat kirkkaalla, sointuvalla ja ennen kaikkea unettavalla äänellä ja teillä jää vielä ilta-aikaa jutustella päivän tapahtumista. Rakas lauluveikkoni…

Joskus lauluharrastus pakottaa miehesi, ja tietenkin myös Sinut, lähtemään Espanjan aurinkoon tai kulttuurin kehtoon, vaikkapa Wieniin. Näilläkin matkoilla vaimon osa on ihastuttava. Kun miehesi hikoilee tukalassa smokissa konserttiharjoituksissa, Sinulla on aikaa shoppailuun, auringon ottoon, viilentäviin virvokkeisiin ja lepäämiseen arjen rasitteista.

Olisipa minunkin miehelläni tuollainen harrastus!

Sitä paitsi jos totta puhutaan, Helmut Lotti jää kirkkaasti kakkoseksi sillä hetkellä, kun kuusikymmentä smokkiasuista miestä astelee ryhdikkäinä, puhtaina ja tukka kammattuna lavalle. Sielu väräjää tärykalvojen kanssa Laulajan tervehdyksen kajahtaessa. Ja ne serenadit… joskus tuntuu kuin miehet laulaisivat vain minulle!

Tutkimuksetkin tukevat tätä aiheellista kateudenkipinää naapurin lauluveikkorouvaa kohtaan. Kuorolaulu pidentää ikää, tekee onnellisemmaksi ja terveemmäksi. Kukapa ei haluaisi tätä kaikkea rakkaalleen! Hyötyjä tästä kaikesta on todellisuudessa laulajan siippa.

Ja Sinulle, jonka mies osoittaa edes jonkinlaista alkeellista taipumusta laulun pariin, kannusta häntä. Tulet osalliseksi tästä kaikesta ihan pienellä painostuksella tiistai- tai keskiviikkoiltaisin, parhaassa tapauksessa molempina!

Marketta, lauluveikkoperheen naapurista


Päivitetty 16.11.2013 / Antti L