Kuoron uusitut nettisivut - tervetuloa katsomaan ja kuuntelemaan!

Kuoron kokoonpanot ja johtajat

Lauluveikkojen johtajien mietteitä
Pääkuoron johtaja, Mari Sillanpää
Seniorikuoro
Seniorikuoron johtaja, Erkki Keskinen
Ottopojat
Ottopoikien johtaja, Heli Uusimäki
Laulusiskot


Johtajien mietteitä kesän 2012 kynnyksellä

Mari ja Heli Pitkään kytenyt kahninki Laulu-Jaakkojen ja Lauluveikkojen välillä on selvitytty ja Kuorokahakan voitto tuotu kotiin. Muta sen voi sanoa, että kumpikin kuoro on selvinnyt keväästä 2012 voittajina.

Kuorokahakointi on tuonut suurenmoista vaihtelua rutiininomaiseen harjoitteluun ja konsertointiin. Ohjelmisto on monipuolista laulettavaa ja harjoitettavaa. Kisasimmehan muun muassa paremmuudesta rakkauslaulujen ja ison D:n musiikin parissa. Eikä se jäänyt laulamiseen; sisäiset lavaleijonat vapautettiin ja paidan napit lensivät. Ilmeisen hauskaa oli sekä lavalla että katsomossa!

Tätä meininkiä on kiva ja hyvä muistella myöhemminkin. Sitä euforista, konsertinjälkeistä tunnetta voi muistutella mieliin taas, kun uudet nuotit isketään eteen ja harjoittelua alkaa alusta. Oli kyseessä sitten adventtikonsertti, juhannuskeikka tavaratalossa tai kuoroshow, kaikki ovat alkaneet siitä tuoreesta kopiosta ja kehittyneet raakileesta kypsäksi hedelmäksi joskus hyvinkin hikisen harjoittelun tuloksena. Aina harjoitteleminen, tai harjoittaminen, ei ole kivaa ja helppoa. Mutta onnistumisen ja hyvin tehdyn työn jälkeisestä huikeasta tunteesta, siitä kannattaa hieman vuodattaakin hikeä, verta ja kyyneleitä. Varsinkin kun se on yhdessä saavutettu

Mari Sillanpää
Heli Uusimäki

25.4.2012


Pääkuoron johtaja, Mari Sillanpää

Mari Sillanpää Hei! Olen Mari Sillanpää, Musiikin maisteri, laulunopettaja ja kuoronjohtaja. Toimin Lauluveikkojen pääkuoron taiteellisena johtajana.
 
Toivon, että persoonallisuudessani tulee esiin sosiaalisuuteni, huumorintajuni ja tottakai omat musiikilliset näkemykseni. Musiikin tuomat ajatukseni saattavat olla joskus korkealentoisiakin, mutta olen yrittänyt parhaani mukaan saada koko kuoron samalle lennokkaalle tasolle tilanteen niin vaatiessa. Saatan olla hyvinkin tinkimätön tietyissä asioissa, toivon, että se kantaa hedelmää ja kuuluu kuoron konserteissa.

Toivon, että tulevaisuudessa laulu raikaa yhä komeammin ja komeammin hymyssä suin. Toivon myös, että Lauluveikot saavat jatkossakin lisää innokkaita laulajia tähän iloiseen joukkoonsa.

Mari Sillanpää


Kokkolan Lauluveikkojen seniorikuorolla 19:s toimintavuosi

Seniorikuoro Valtran tehtaalla

Kokkolan Lauluveikkojen seniorikuoro aloitti toimintansa vuonna 1994, jolloin eläkkeellä olevia laulajaveljiä oli noin 20. Harjoituspaikkana oli Kokkolan kauppaseura Rantakadulla. Osa Senioreista lauloi myö pääkuorossa ja laulaa edelleenkin laulukunnon ja innostuksen mukaan. Kun omat kauan odotetut tilat saatiin ja sali saatiin remontoitua Pitkänsillankatu 17:stä, seniorit siirtyivät omiin tiloihin, joissa edelleen toimimme. Viime vuonna (2011) seniorivahvuus oli 33 laulajaa. Harjoitusaktiivisuus oli 93 %, joka osoittaa, että intoa riittää!

Seniorikuoro järjesti oman kahvikonsertin Laulusalilla kuoron ystäville ja Laulusiskoille. Juhlistimme myös Anita Pietilän ja Annikki Lehdon syntymäpäiväjuhlia. Perinteisesti olemme osallistuneet muihinkin eläketapahtumiin. Vuonna 2011 lauloimme kaupungin eläkejärjestojen liikuntatapahtumassa Kipparihallilla, Eläkeliiton joulujuhlassa seurakuntakeskuksessa ja pidimme Tervakartanossa itsenäisyyspäiväkonsertin. Omana kuorona tai yhdessä pääkuoron kanssa seniorit ovat ilahduttaneet sairaaloissa, vanhainkodeissa ja eri liikelaitoksissa mieskuoromusiikilla kuulijoitaan

Seniorien kuorotoiminta Suomessa on tällä hetkellä hyvin vilkasta. Mieskuorot järjestävä seniorikuoropäivät joka toinen vuosi eri puolilla Suomea, Viimeksi Tampereeella lokakuussa 2012. Sinne osallistuimme johtajamme Erkki Keskisen ja oltermannimme Taisto Pesosen johdolla. Aikaisemmin olemme osallistuneet Jyväskylän, Turun ja viimeksi kaksi vuotta sitten Porin seniorikuorotapahtumaan.

28.1.-4.2.2013 kävimme matkalla Teneriffalla

Unto Lahti, Seniorikuoron varajohtaja 25.4.2012


Erkki Keskinen, Seniorikuoron johtaja

Erkki Keskinen Olen Erkki Keskinen, director cantus, syntyperäinen kokkolalainen ja lauluveikko vuodesta 1959 alkaen. Kohta tulee 50 vuotta mieskuorotoimintaa täyteen. Työvuodet toimin luokan- ja musiikkiluokanopettajana kotikaupungissani.
 
Tällä hetkellä johdan Lauluveikkojen Seniorikuoroa ja vastaan "kaffinkeittäjille" laulettavasta kiitosserenadista. Tarvittaessa pidän stemmaharjoituksia ja tuuraan varsinaisia kuoronjohtajia.

Pidän kuoromusiikista, jossa sekä sävelmä että sanat sopivat yhteen, tukevat toisiaan ja antavat laulajalle ja kuulijalle jotain sellaista, mikä ei heti unohdu. Pyrin kuoroa johtaessani mahdollisimman selkeisiin, rauhallisiin ja pitkiin linjoihin. Ehkäpä monet kuorovuodet ovat tuoneet lisää rohkeutta toteuttaa tulkinnoissa sitä, minkä itse tuntee oikeaksi.

Olen saanut olla kuorossa laulajana, säestäjänä, stemmaharjoittajana, varajohtajana sekä johtajana. Olen kiitollinen, kun olen saanut kokeilla siipieni kantavuutta. Samanhenkisten veljien kanssa työskentely on antanut ja antaa erittäin paljon. "Laulusta me voimaa saamme, laulu syömmet aukaisee".

Tarkoitukseni on olla mukana kuorotoiminnassa niin pitkään kuin Luoja terveyttä ja voimia suo. Mieluisaa ja palkitsevaa harrastusta ei kovin helpolla jätetä.

Erkki Keskinen


Ottopojat

Ottopojat Youtubessa:

Ottopojat

Kokkolan Lauluveikkojen Ottopojat on taas toiminnassa, tällä kertaa pääkuoron nuorekkaamman, usein englanninkielisen ohjelmiston esittäjinä. Ottopojat ovat treenneet keväästä 2012 alkaen pääkuoron harjoitusten kahvitauon jälkeen ti klo 19.30-21.00 Heinolan kuorosalilla

Alunperin Ottopojat keräsi kuoron nuoret miehet räväkäksi rytmiryhmäksi joka torstai-ilta. Ryhmän perustajan, Marita Pasasen, loistava idea kutsua koolle lauluhaluisia, laulutaidottomia miehiä synnytti ryhmän, jonka piilossa olleen potentiaalin Marita ja myöhemmin Heli Uusimäki houkuttelivat esiin.


Heli Uusimäki, Toinen pääkuoron johtajista ja Ottopoikien johtaja

Heli Uusimäki Olen Heli Uusimäki, laulunopettaja ja kuoronjohtaja Kokkolasta. Menneisyydestä löytyy instrumenttivalikoimaa saksofonista ja klarinetista viuluun ja pianoon, joista vain viimeksi mainittu on vielä käytössä, valitettavasti. Opetan tällä hetkellä pop/jazz -laulua Kaustisen Musiikkilukiossa ja Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulussa. Kokkolan Lauluveikoissa toimenkuvaan kuuluu Ottopoikien vetäminen ja Marin varajohtajana toimiminen. Olen työnkuvaani oikein tyytyväinen, tunnen olevani omimmillani rytmimusiikin parissa. Minun suurpiirteisyyteeni sopii hyvin epäortodoksiset lyöntikaavat ja rento kuoron edessä oleminen!

Tulevaisuudelta toivoisin, että Lauluveikkoimago raikastuisi entisestäänkin ja että kaikki kotona lymyävät lauluhaluiset miehet uskaltaisivat tulla kokeilemaan tätä uskomattoman antoisaa ja hauskaa harrastusta!

Heli Uusimäki

Laulusiskot 55 vuotta (teksti Kevään Ääniä -lehdestä v. 2008)

Kylläpä aika vinhasti kiisi, kului siitä jo kymmenvuosia viisi kun Lauluveikkojen puuhanaiset oivan aatteen keksi : Tehdään seura miestemme tukemiseksi ja omankin ilon tuottamiseksi. Niin syntyi Laulusiskojen ryhmä, eikä ollutkaan idea tyhmä. Siitä kehkeytyi sangen puuhakas piiri, ihan oikea elämän eliksiiri.

Oli touhua, askarta monenlaista. Mukaan liittyi monta uutta naista. Kaasulla lyseolla ”kaffet” keitettiin, ja miehille ylös rappuja kannettiin. Myyjäisiin mattoja värkättiin, ja moniin messuihin liityttiin. Kun myynneistä jotain netottiin, sillä Lauluveikkoja tuettiin. Veikkojen kanssa myös matkattiin, ihan Amerikan maahan tutustuttiin. Joskus myöskin tehtiin ”tyttöjen” retki, kun siihen löytyi sopiva hetki. Kerran Tukholmaankin matkattiin. Linnan pihalla Bertil bongattiin. Kyllä naisten tunnelmat nousivat tähtiin, kun ihan oikea prinssi nähtiin. Ikimuistoiset ovat myös teatterimatkat, muotinäytökset ja yhdessä nautitut ”safkat”. Mutta parasta olleet on yhteiset illat. Siellä luotu on elinikäiset sillat.

Ajan saatossa on koettu ilot ja surut. On saatu ja jaettu onnen murut. Luonut tummat juovat on ajan virtaan, kun viimeiset lankansa elon pirtaan luo sisko tai veikko ajallaan ja joukosta ainiaaks` poistuu. Elonlaki joka iäti toistuu!

Niin vierivät vuodet, ja vaihtuvat vaiheet. Laulusiskoille tuovat ne uudet aiheet. Jatkamme matkaa joukolla tällä. Mukaan pääsee seuraamme liittymällä. Tervetuloa uusien laulajain naiset, teillä aatteet on tuoreet ja erilaiset. Kun yhdessä jaamme tiedon ja taidon, luoda kanssanne voimme yhteyden aidon.

Kiitokset SISKOT kaikille meille ja ONNEA matkaan tuleville teille!


Päivitetty 11.2.2013 / Antti L